Første skoledag

skolaMin sønn hadde sin første skoledag i dag. Som pappa var jeg svært stolt over å se mitt eget barn starte på en av livets store oppdagelsesreiser.

Skolen er et sted der man oppdager både nye spørsmål og nye sannheter. Gjennom faglig mestring oppnår man personlig utvikling som har mye å si senere i livet. Derfor er det svært gledelig at min sønn nå står klar for å sette i gang med skolearbeidet.

Det er hele 30 barn i Peter sin nye klasse. På åpningsdagen var det liten tvil om at mange var spente på hva som ventet dem. Det er utrolig mange nye inntrykk som skal fordøyes, og det er nok mer utfordrende for de unge enn vi kan forestille oss. Peter tok det hele svært fint, og fant seg fort noen nye venner. De lekte som bare barn kan gjøre det, og det virket som alt gikk veldig bra.

Som foresatt er det likevel litt vemodig å forlate ungen i en slik situasjon. Man vet jo at de blir tatt vare på, men det er likevel noe spesielt med situasjon. Fra før er man vant til at de er mer hjemme, og nå kommer de inn i et helt nytt miljø. Det er selvfølgelig veldig positivt å se at barna utvikler seg og det er derfor viktig å ha dette i tankene.

Det blir mange spennende år fremover på skolen. Forhåpentligvis får Peter et stort utbytte av disse årene både faglig og sosialt. I dag tok han et steg inn i det store samfunnet, og dette uten tvil et veiskille i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *